Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (11)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Старанко У$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
1.

Сабадашка М. В. 
Вплив препарату поліфенольного комплексу з червоного виноградного вина на показники системи L-аргінін/NO у крові щурів за малих доз іонізуючого опромінення [Електронний ресурс] / М. В. Сабадашка, А. Р. Гнатуш, Л. О. Дацюк, У. В. Старанко, А. М. Федорович, В. Г. Гержикова, А. М. Зотов, Є. А. Сластья, Н. О. Сибірна // Ukrainian Biochemical Journal. - 2014. - Vol. 86, № 1. - С. 117-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2014_86_1_15
Досліджено сумарну активність NO-синтази та вміст стабільних продуктів метаболізму оксиду азоту в периферичній крові щурів за впливу малих доз іонізуючого випромінювання на фоні введення препарату природного поліфенольного комплексу з виноградного вина. Виявлено здатність поліфенольних сполук коригувати радіоіндуковані зміни в системі L-аргінін/NO. Показано, що дія малих доз рентгенівського випромінювання призводить до підвищення активності NO-синтази в периферичній крові щурів, однак у разі споживання природного поліфенольного комплексу з виноградного вина цей показник знижується до рівня контрольних значень. Підвищення активності NO-синтази за впливу радіації зумовлює збільшення вмісту NO, що відображується в накопиченні нітрит- та нітрат-аніонів у периферичній крові щурів. За введення поліфенолів сумарний вміст стабільних метаболітів оксиду азоту знижується на ранніх етапах експерименту, а на третю добу після опромінення цей показник є дещо вищим порівняно із показниками контрольної групи тварин. Таким чином, експериментально доведено здатність природного поліфенольного комплексу послаблювати нітративний стрес, спричинений дією іонізуючого випромінювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 671.492 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Старанко У. В. 
Ефект споживання червоного виноградного вина на стан антиоксидантної системи крові щурів за дії іонізуючого випромінювання [Електронний ресурс] / У. В. Старанко, Л. О. Дацюк, Н. О. Сибірна // Медична хімія. - 2011. - Т. 13, № 4. - С. 33-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Med_chim_2011_13_4_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 229.645 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського